Szőnyeg & kárpit
BECSÜLETES ÉS ALAPOS

Garantáljuk, hogy minden munkát hozzáértően és felelősségteljesen végzünk el. Ha nem vagy teljesen elégedett, akkor mi sem. Ha egy folt visszatér, mi is – ingyen.

Szőnyeg & kárpit
BECSÜLETES ÉS ALAPOS

Garantáljuk, hogy minden munkát hozzáértően és felelősségteljesen végzünk el. Ha nem vagy teljesen elégedett, akkor mi sem. Ha egy folt visszatér, mi is – ingyen.

Szőnyeg és kárpittisztítás

Szőnyeg, vagy kárpittisztítást nem csak akkor kell kérni, amikor már látványosan szennyezettek. Sokszor halogatunk és elhanyagoljuk azokat a dolgokat, amelyeket meg kell tenni, és csak utána aggódunk, de az már lehet, hogy túl késő. Ahhoz, hogy a szőnyeged, kanapéd a lehető legtovább úgy nézzen ki, mint új korában, rendszeres tisztításra van szüksége.

A textil felületeken megtapadó, szabad szemmel nem látható por és homokszemek idővel koptatni kezdik a szőnyegek, kárpitok szálait, ami később kifakuláshoz, mattuláshoz, szakadáshoz vezet. Egy nem tiszta szőnyeg, vagy kárpit segíti a poratkák elszaporodását, rontja a szoba levegőjének minőségét, tovább rontva az allergiások és asztmások helyzetén.

A szennyeződéseket még egy jó alapos porszívózással sem lehet teljesen eltávolítani, kárpit-, vagy szőnyegtisztításra van szükség. A Mopp hatékony szőnyeg- és kárpittisztítási szolgáltatása pont ebben segít Neked, rendszeres tisztítással meghosszabbítod a bútoraid és szőnyegeid élettartamát és új életet kölcsönzöl azoknak.

Még sokáig élvezheted az általad kiválasztott lakberendezési tárgyakat, ha odafigyelsz arra az apró tényre, hogy ezeket is tisztítani kell 6-18 havonta, még akkor is, ha nem tűnnek szennyezettnek. Ne halogasd addig, ameddig már késő, és a takarítás már nem segít, csak a csere. 

Legyenek a kárpitjaid mindig olyan tiszták és szépek, amire büszke lehetsz !

 Professzionális, direkt a szőnyeg és kárpittisztításra kifejlesztett szerekkel dolgozunk. Takarítás közben óvjuk az értékeidet és környezetedet. Minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy zavarás mentesen dolgozzunk.

Miért jó Neked, ha minket választasz?

Felelősséget vállalunk

Jártál már úgy, hogy valaki kárt okozott, és nem vállalta a felelősséget? A munkánk során mi teljes mértékben
vállaljuk a felelősséget, ha valamit elrontunk. Nem fogunk eltűnni.

Szellemfolt garancia

Ne maradj elégedetlen sosem! Célunk a profi szolgáltatás, ezért garanciát vállalunk a munkánkra, ha visszatér egy folt, akkor mi is – ingyen.

Okleveles, képzett szakemberek

Okleveles, képzett szakemberek végzik a munkát, hogy mindig a maximális hatékonysággal, a legjobb szolgáltatást kapd. Mindig vidám, lelkiismeretes, kötelességtudó csapattal fogsz találkozni, akik szívesen segítenek Neked.

Megbízható, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező takarítók

Amikor a Mopp-nál foglalsz kárpit-, vagy szőnyegtisztítást, biztos lehetsz abban, hogy a megbeszélt időre pontosan ott leszünk Nálad, és a megbeszélt munkát precízen, és lelkiismeretesen elvégezzük.

Szolgáltatások

Szőnyeg tisztítás

Szőnyegtisztítás

Te is észrevetted már, hogy a szőnyeged színe megváltozott, vagy már észre sem veszed, mert olyan régen volt tisztítva? Az otthonod levegője sem olyan friss illatú, mint régen?

Kárpittisztítás

Kárpittisztítás

Szégyelled a piszkos bútoraidat mások előtt? Már te sem szívesen ülsz rájuk? Ha szeretnéd, hogy alaposan és szakszerűen tiszták legyenek a bútoraid, akkor a legjobb választás számodra a Mopp kárpittisztítás szolgáltatása.

Matrac tisztítás

Matractisztítás

Téged is zavar a tudat, hogy piszkos a matracod, mert már régen volt kitisztítva? Számodra is fontos a jó alvás, és az a biztos tudat, hogy por-, atka- és baktériummentes legyen az ágyad?

Autóbelső tisztítás

Autóbelső tisztítás

Szeretnéd mindig átélni az új autó érzést? Szeretnéd, ha belülről is tiszta, friss illatú autóba ülhetnél be nap, mint nap? Vagy nem szeretnél szégyenkezni az utasaid előtt a piszkos autóddal?

Babakocsi tisztítás

Babakocsi tisztítás

Kitisztítjuk a babakocsid bio, öko szerekkel és gőzzel, így a baba semmilyen veszélyes vegyszerrel sem fog érintkezni. Te is szeretnéd, ha biztonságosan, alaposan és egészségesen kitisztítanánk a babakocsid?

Textílvédelem

Textilvédelem

Úgy érzed felesleges kitisztítani a szöveteket, mert úgyis foltos lesz? A gyerekek, vagy a házi kedvencek miatt nem akarsz kérni tisztítást, mert gyorsan újra összekoszolják? Ha tartasz ettől, akkor neked a tisztítás utáni textilvédelemre van szükséged.

Egyéb tisztítás

Egyéb tisztítás

Piszkos a kedvenc plüssfigura és nem lehet kimosni? A vastag sötétítő függönyt nem tudod, hogy lehetne kitisztítani?

Anti statikus bevonat

Antistatikus bevonat (hamarosan)

Félsz hozzáérni otthonodban a tárgyakhoz, miután felkeltél a kanapéról, mert tartasz az elektromos kisüléstől? Idegesít, hogy a családban folyton “megrázzátok” egymást?

Rólunk mondták

A munka menete

ElőkészületekOdafigyelünk az otthonod állapotára, nem áztatunk el semmit, nem törünk össze semmit.

 • lecseréljük a cipőnket vagy műanyag védőt húzunk rá
 • a padlóra padlóvédőket terítünk le, hogy ne járjuk össze a nedves lábunkkal, illetve ne hordjunk be semmilyen szennyeződést a már tiszta szövetekre

Szőnyeg és a kárpit vizsgálata

Először átvizsgáljuk a szőnyegedet, kárpitodat, megállapítjuk a szerkezetét és anyagát. Ez teszi lehetővé, hogy a megfelelő folteltávolítót és takarítószereket használjuk a legjobb eredmény elérése érdekében.

Szőnyeg és a kárpit hibáinak a javítása

Mielőtt elkezdenénk az ipari teljesítményű körkefés porszívóval kitakarítani a szőnyeget, átnézzük, hogy van-e rajta kiálló szőnyegszál, amit le kell vágni, vagy elvarratlan szőnyegvég, amire figyelni kell.

Alapos porszívózásNagyteljesítményű porszívóval és körkefékkel a szilárd szennyeződések (haj, szőr, por, poratkák, stb.) 80%-át ki tudjuk porszívózni a szövetekből. Ez azért jó, mert így sokkal hatékonyabban ki tudjuk tisztítani a szőnyegedet, vagy kárpitodat. A háztartási porszívók nem képesek a szilárd szennyeződések 80%-át sem felszívni, vagy mert nem elég nagy a szívóerejük, vagy mert nincs bennük kétmotoros körkefe, amik az igazán alapos porszívózást lehetővé teszik.

A makacs, nehezen eltávolítható foltok előkezelése és eltávolítása

A legtöbb esetben ezeket a foltokat csak speciális, az adott foltra kifejlesztett folteltávolító szerekkel lehet eltávolítani.

Az adott textil felületének kezelése kárpit- és szőnyegtisztító szerrel

Egyenletesen szétterítjük azt az anyag teljes felületén, ami elkezdi fellazítani a szennyeződést, ami ezáltal könnyebben eltávolíthatóvá válik.

(Ez megfelel a ruhák mosásakor az előmosásnak, áztatásnak.)

A tisztítószer beledolgozása a szövetekbeA tisztítószer hatásának kivárása, ami általában 15 perc. Közepes, vagy erős szennyeződések esetén a tisztítószert a szőnyegbe hengerkefés géppel, a kárpitokba, matracokba pedig körkefés géppel dolgozzuk bele. Ez elősegíti a makacs szennyeződés fellazítását, és ezután az eltávolíthatóságát.

(Ez megfelel a ruhák mosásakor a mosásnak.)

Szennyeződések kiszívása a szövetekből egy speciális, ph-kiegyensúlyozó öblítővel

Magasnyomású extrakciós kárpitisztító géppel távolítjuk el a tisztító oldat maradványait, a szennyeződésekkel, élősködőkkel és baktériumokkal együtt, és nem hagy semmit, csak tiszta, friss illatú, egészséges, tiszta szövetet és bútorokat.

(Ruhamosáskor ez az öblítés fázisának felel meg.)

Szőnyeg és kárpit védő szerrel bevonjuk a szövetet

Melynek hatására olaj, kosz és nedvességtaszító hatása lesz az anyagnak, így meghosszabbítod az életét a kedvelt bútorkárpitjaidnak, vagy szőnyegednek. A szövet ugyan nem lesz vízhatlan, de az elszíneződést okozó foltok nehezebben, vagy lassabban szívódnak be a szövetbe, illetve könnyebben eltávolíthatóak lesznek. 

(Impregnálás.)

A szövetek átfésülése

A szövet szálait még nedves állapotban, egy erre a célra kialakított kefével igazítjuk meg a könnyebb, gyorsabb és szebb száradás érdekében.

Szárítás ipari, nagy teljesítményű szárító szélgépekkel

Hogy mélytisztítés után minél gyorsabban megszáradjon az anyag és minél szebb legyen. Azért fontos a minél gyorsabb száradás, hogy elkerüljük a szövetek bepenészesedését. Anyagtól is függ a száradás, általában 6-8 óra, de a 12 óra már soknak számít. A gyorsabb száradásnak köszönhetően hamarabb birtokba vehető immáron a teljesen tiszta, jóillatú, szennyeződés- és élősködőmentes, friss, tiszta szőnyeg, kanapé, ágy, matrac, autó, babakocsi, plüss játékok és sorolhatnám tovább.

(Ruhamosásakor ez a centrifugálás,  szárítás.)

1Előkészületek

Odafigyelünk az otthonod állapotára, nem áztatunk el semmit, nem törünk össze semmit.

 • lecseréljük a cipőnket, vagy műanyag védőt húzunk rá 
 • a padlóra padlóvédőket terítünk le, hogy ne járjuk össze a nedves lábunkkal, illetve ne hordjunk be semmi szennyeződést a már tiszta szövetekre

2

Szőnyeg és a kárpit vizsgálata

Először átvizsgáljuk a szőnyegedet, kárpitodat, megállapítjuk a szerkezetét és anyagát. Ez teszi lehetővé, hogy a megfelelő folteltávolítót és takarítószereket használjuk a legjobb eredmény elérése érdekében.

3

Szőnyeg és a kárpit esetleges meglévő hibáinak felderítése

Mielőtt elkezdenénk az ipari teljesítményű körkefés porszívóval kitakarítani a szőnyeget vagy a bútorkárpitot, átnézzük, hogy van-e rajta kiálló szőnyeg- szövetszál, amit le kell vágni, vagy elvarratlan szőnyegvég, szakadás amire figyelni kell.

4Alapos porszívózás

Nagyteljesítményű porszívóval és körkefékkel a szilárd szennyeződések (haj, szőr, por, poratkák, stb.) 80%-át ki tudjuk porszívózni a szövetekből. Ez azért jó, mert így sokkal hatékonyabban ki tudjuk tisztítani a szőnyegedet, vagy kárpitodat. A háztartási porszívók nem képesek a szilárd szennyeződések 80%-át sem felszívni, vagy mert nem elég nagy a szívóerejük, vagy mert nincs bennük kétmotoros körkefe, amik az igazán alapos porszívózást lehetővé teszik.

5A makacs, nehezen eltávolítható foltok előkezelése és eltávolítása

A legtöbb esetben ezeket a foltokat csak speciális, az adott foltra kifejlesztett folteltávolító szerekkel lehet eltávolítani.

6Az adott textil felületének kezelése kárpit- és szőnyegtisztító szerrel

Egyenletesen szétterítjük azt az anyag teljes felületén, ami elkezdi fellazítani a szennyeződést, ami ezáltal könnyebben eltávolíthatóvá válik

(Ez megfelel a ruhák mosásakor az előmosásnak, áztatásnak.)

7A tisztítószer beledolgozása a szövetekbe

A tisztítószer hatásának kivárása, ami általában 15 perc. Közepes, vagy erős szennyeződések esetén a tisztítószert a szőnyegbe hengerkefés géppel, a kárpitokba, matracokba pedig körkefés géppel dolgozzuk bele. Ez elősegíti a makacs szennyeződés fellazítását, és ezután az eltávolíthatóságát.

(Ez megfelel a ruhák mosásakor a mosásnak.)

8Szennyeződések kiszívása a szövetekből egy speciális öblítővel

magasnyomású extrakciós kárpittisztító géppel, amely eltávolítja a tisztító oldat maradványait a mély szennyeződésekkel, élősködőkkel és baktériumokkal együtt, és nem hagy semmit, csak tiszta, friss illatú egészséges tiszta szövetet és bútorokat.

(Ruhamosáskor ez az öblítés fázisának felel meg.)

9Szőnyeg és kárpitvédő szerrel bevonjuk a szövetet (opcionális)

Melynek hatására olaj, kosz és nedvességtaszító hatása lesz az anyagnak, így meghosszabbítod az életét a kedvelt bútorkárpitjaidnak, vagy szőnyegednek. A szövet ugyan nem lesz vízhatlan, de az elszíneződést okozó foltok nehezebben, vagy lassabban szívódnak be a szövetbe, illetve könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

10A szövetek átfésülése

A szövet szálait még nedves állapotban, egy erre a célra kialakított kefével igazítjuk meg, a könnyebb, gyorsabb és szebb száradás érdekében.

11Szárítás ipari, nagy teljesítményű szárító szélgépekkel

Hogy mélytisztítás után minél gyorsabban megszáradjon az anyag és minél szebb legyen. Azért fontos a minél gyorsabb száradás, hogy elkerüljük a szövetek bepenészesedését. Anyagtól is függ a száradás, általában 6-8 óra, de 12 órán túl már soknak számít. A gyorsabb száradásnak köszönhetően hamarabb birtokba vehető immáron a teljesen tiszta, jó illatú, szennyeződés- és élősködőmentes, friss, tiszta szőnyeg, kanapé, ágy, matrac, autó, babakocsi, plüss játékok és sorolhatnám tovább.

(Ruhamosásakor ez a centrifugálás, szárítás.)

Képesítésünket igazoló bizonyítványok

Diplomák
Gary Clipperton - Pro Clean College
Gary Clipperton - Pro Clean CollegeElnök
Gary Clipperton a Pro Clean College alapítója és oktatója, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik. A Pro Clean College IICRC által elismert oktatásokat nyújt.
IICRC USA
IICRC USATakarítás Techonológiai Nonprofit Szervezet
Az IICRC az Amerikai Egyesült Államokban alapított takarítási iparág nonprofit szervezete. Legfőbb küldetése a világszerte elismert szabványok és tanúsítványok kidolgozása és továbbfejlesztése tisztítás-technológiai ipar számára.

Képesítésünket igazoló bizonyítványok

Mopp Melinda oklevél
Mopp oklevél
Mopp Csaba oklevél
Gary Clipperton - Pro Clean College
Gary Clipperton - Pro Clean CollegeElnök
Gary Clipperton a Pro Clean College alapítója és oktatója, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik. A Pro Clean College IICRC által elismert oktatásokat nyújt.
IICRC USA
IICRC USATakarítás Techonológiai Nonprofit Szervezet
Az IICRC az Amerikai Egyesült Államokban alapított takarítási iparág nonprofit szervezete. Legfőbb küldetése a világszerte elismert szabványok és tanúsítványok kidolgozása és továbbfejlesztése tisztítás-technológiai ipar számára.

Referenciák képekben

piros kanapé előttePiros kanapé utána

Mélytisztítás

Sok elhalt hámsejt

Az atkák tápláléka

Ez a kanapéágy kb. 3 éve volt takarítva utoljára. Első ránézésre nem tűnt annyira szennyezettnek, a színe volt egy kicsit fakó.

ELŐTTE: a mikroszkóp által nagyított képen jól látható, hogy valójában mennyi elhalt hámsejt és por található egy szövetben, pedig még annyira nem is tűnt piszkosnak. Csak tisztítás után derült ki, hogy igazából nem bordó, hanem piros volt a színe.

UTÁNA: utána, a mikroszkóppal készített képen jól látható a felfrissült, tiszta, egészséges szövet, a kanapéágy színe pedig szemmel láthatóan élénkebb lett.

Előtte gyerekszőnyegUtána gyerekszőnyeg

Általános tisztítás

Gyerekeknek játszószőnyeg

Fontos a higiénia

Mivel 8 hónappal ezelőtt tisztítottuk ezt a szőnyeget, elég volt egy alapos porszívózás, és egy általános tisztítás az extrakciós géppel.

ELŐTTE: képen jól látható, hogy mennyire poros volt. A porszemek teljesen elszürkítették a szőnyeget.

UTÁNA: a tisztítás után az anyag felfrissült és elemelkedtek a szálak egymástól, így a szőnyeg puhább lett és az eredeti színét is visszanyerte.

előtte székutána szék

Mélytisztítás

Étkezőszékek

A baktériumok meleg ágya

A leevett, leivott étkezőszékek a baktériumok melegágya, ha véletlen rácsöppen valami étel, sose dörzsöld bele, vagy áztasd el, mert csak beledolgozod a szövetekbe és a szivacsba az ételt, vagy italt. Ha szilárdabb a szennyeződés, csak finoman töröld le a felületről, ha folyadék ömlik ki, az pedig csak itasd fel egy papírtörlővel, vagy egy fehér ronggyal.

ELŐTTE: a képen jól látható, hogy a színe fakó, mintha már régi lenne és rengeteg ételmaradék van rajta… nem csoda kisgyerek van a családban. :)

UTÁNA: eltűntek a foltok, és a színét is visszanyerte, a megfelelő tisztítószernek és az öblítőszernek köszönhetően.

Előtte díszpárnaUtána díszpárna

Folteltávolítás

Tintás díszpárna

A kisunoka absztrakt műve

Balesetek bárhol előfordulhatnak, a foltokat kiszedni a szövetekből nem könnyű feladat, aki próbálta már az tudja, hogy a lecsöppent ételek, kilöttyent színes italok, vagy a tinta színét könnyű véglegesíteni a szövetekben, ha nem megfelelően próbáljuk kiszedni azokat.

ELŐTTE: képen jól látható, hogy a plüss anyagú díszpárnára rajzolt absztrakt motívumok nem illenek a dekoráció céljából vásárolt lakástextilre.

UTÁNA: az általunk használt, erre a célra fejlesztett oldószer mentes, vízalapú körömlakk, festék és tintaeltávolító könnyen kiszedte az anyagból, csak ilyenkor érdemes vigyázni, hogy a tinta ne menjen lejjebb a töltőanyagba, mert később visszajöhet a szövet felszínére, ezért blokkolni kellett a lejutását.

A céggel és a munkával felmerülő kérdések

Ha a tisztítás után a folt újra előjönne, visszamegyünk, és kijavítjuk. Ha nagyobb mennyiségű folyadék kerül a szőnyegre, előfordulhat, hogy a folyadék átszívódott a szőnyegen, vagy a bútorkárpiton. Néhány napon belül a szőnyeg vagy a bútorkárpit alatti részen lévő folyadék a száradás folyamata során a szőnyeg felszínére kerül, aminek következtében a folt újra előjöhet. Ezért is fontos a minél gyorsabb szárítás, hogy ezt elkerülhessük, amikor csak lehet. 

Mi azt a nézetet valljuk, hogy csak minőségi takarítószerekkel és gépekkel lehet első osztályú munkát végezni. Speciális, a különböző szövetekre kifejlesztett szereket használunk, és ipari Kärcher szőnyeg és kártpittisztító gépet használunk. 

Etikusak, megbízhatóak és alaposak vagyunk. Minden munkát magasan képzett személyzettel végzünk el. A munkánkért felelősséget vállalunk, és ha egy folt visszatérne, mi is, ingyen. 

A tőlünk rendelt szolgáltatásokban nincsenek rejtett extra költségek. Nem akarunk a legolcsóbbak lenni, de megfizethetőek vagyunk. Nem hagyunk ki szükséges lépéseket, vagy használunk olcsó takarítószereket. Mindent, amit csinálunk professzionális és hatékony. Az áraink fair-ek és versenyképesek. Nem használjuk azt a taktikát, hogy a végén többet számolunk fel, mint amit az árajánlatban adtunk. Felárat extra szennyezettség, vagy nehezen eltávolítható foltok esetén számolunk fel, mint pl. színes foltok, viasz, állati vizelet, tinta, stb..

Igyekszünk minden foltot a lehető legjobb tudásunk szerint eltávolítani. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor a foltok már nem eltávolíthatóak, vagy a szőnyeg már tartósan károsodott.

Piros körömlakk

Véglegesített piros körömlakk

Kávéfolt

Véglegesített kávéfolt

Piros gyertyaviasz

Véglegesített gyertyaviasz

Véglegesített fekete körömlakk

Nátrium-hipoklorit kiszedte a szőnyeg színét

Véglegesített nátrium-hipoklorit folt

Az időjárástól és páratartalomtól függ, de általában 5-6 óra. Ha kell, szárítógépet használunk, meggyorsítva a száradási időt.

Munkavégzés során nagyon vigyázunk a bútorok, a falak és az egyéb tárgyaid épségére. Biztonságos és környezetbarát takarítószereket használunk. Nem használunk olcsó takarítószereket, és eszközöket. Ajánlunk Neked egy takarítási folyamatot, amire szerintünk szükséged van, és nem hagyunk ki semmilyen munkafolyamatot a károdra, hogy olcsóbbak lehessünk. Kettő féle tisztítási kategória közül választhatsz: az általános, és a mélytisztítás.

Az általános tisztítás: Kevésbé szennyezett max. 6-12 hónapja tisztított szövetekre lehet kérni. Ha van folt, az plusz költség, de csak akkor számoljuk fel az árát, ha sikerült eltávolítanunk a foltot.

A mélytisztítás: Sosem volt takarítva, vagy régebben mint 6-12 hónapja,  vagy erősen szennyezett (sok folt, vízkár, háziállat van a lakásban, allergiás, vagy asztmás van a családban). Ha van folt, az plusz költség, de csak akkor számoljuk fel az árát, ha sikerült eltávolítanunk a foltot.

Vállaljuk a munkánkat. Mi nem próbálunk rábeszélni olyan munkára, amire nincs szükséged, vagy amit nem akarsz. Mindig becsületes és lelkiismeretes munkát végzünk. Célunk az, hogy elégedett legyél, ezért ha egy folt mégis visszatérne, úgy mi is visszatérünk hogy kijavítsuk, természetesen ingyen.

Hol működik a Mopp?

Jelenleg  Szegeden és vonzáskörzetében vagyunk elérhetőek, de törekszünk, hogy kiterjeszthessük a szolgáltatásunkat.

Jelenleg elérhető a szolgáltatás:

 • Szeged
 • Kiskundorozsma
 • Algyő
 • Tápé
 • Deszk
 • Újszentiván
 • Domaszék
 • Sándorfalva
 • Szatymaz
 • STB …

Ha nem találod a településed, kérlek a gombra kattintva vedd fel velünk a kapcsolatot.