Mi a Moppnál a takarítás során a higiéniát tartjuk szem előtt, elvégre azért takarítunk, hogy tényleg tiszta legyen minden.

Kezdjük a mikroszálas kendők színkódolásával. Ennek az a lényege, hogy a megfelelő színű rongyot a megfelelő helyen használjuk. A kék szín használatos a portörlésre, bútorok, felületek áttörlésére, a zöld megy a konyhába, a sárga a mosdóba, a piros pedig a mellékhelyiségekbe. Tehát más rongyot használunk a konyhában, mint a mosdóban, vagy a wc-ben.

Színkódos takarítás

A wc letakarítását hagyjuk a legutoljára, azt is külön eszközökkel és papírtörlővel, de persze még porszívózás, és felmosás előtt. Papírtörlők közül olyat használunk, ami újrahasznosított papírból készül, és/vagy FSC* emblémával ellátott.

FSC logo

*Az FSC-t (Forest Stewardship Council (FSC)) az erdők fenntartható felhasználásának a biztosítására alapították. Az FSC által definiált normák hivatottak egy szociális, környezetbarát, ugyanakkor ökonómiailag vállalható erdőgazdálkodás létrehozására. Különleges támogatást élveznek az esőerdők vagy az északi erdők, amelyek különös mértékben veszélyeztetettek. [forrás: Wikipédia]

Az összes rongyot, szivacsot, mopot minden használat után elfertőtlenítünk és kimosunk. Ha mi biztosítjuk egy háztartásban a takarító eszközöket, úgy azokat is elfertőtlenítjük használat után, mielőtt máshol újra használnánk őket. Pl. a porszívó fejeket, porszívó kerekeit, mopfejet, keféket, stb.

Ha minket bízol meg az otthonod kitakarításával, biztos lehetsz benne, hogy nem ugyanazzal a ronggyal fogunk végigtörölni mindent. Mi mindig a higiéniai szempontokat figyelembe véve takarítunk, úgy, ahogy magunknak is csinálnánk.

Ha a nagytakarítás rendelésének a menetéről szeretnél többet tudni, akkor klikkelj a képre

banner nagytakarítás blog