Miért fontos a sütőtisztítás?

A sütőtisztítás egy elég kellemetlen, időigényes és piszkos feladat a háztartásban előforduló munkák közül. Szerintem elég sokan (köztük én is) szeretik minél tovább halogatni. Pedig egészségügyi és biztonsági okokból is ajánlatos rendszeresen kitakarítani azt.

Egy nem tiszta sütő kevésbé hatékony, mivel később melegszik fel, és a sütési idő is meghosszabbodik egy tiszta sütőhöz képest, úgyhogy pénzt is spórolhatsz egy tiszta sütővel. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy meghosszabbítod a sütőd élettartamát, kevesebbet kell szereltetni, cseréltetni a sütő alkatrészeit, így még több pénzt spórolsz meg.

Engedd meg, hogy megosszak veled egy IGAZ SZTORIT:

Az egyik ügyfelünk sütőtisztítást rendelt (gázos sütő volt), mert azt mondta, hogy egy ideje nagyon fura szaga van a sütőjének és szeretné, ha kitakarítanánk. Belekezdtünk a sütő szétbontásába. (Ez a szétbontás azt  jelenti, hogy a sütőt a gyári szétszedési pontoknál megbontva jobban hozzáférünk olyan dolgokhoz, amihez az átlagos háziasszonyok nem tudnak, és az is tiszta lesz így, amire nem is gondolnának.) Akkor vettük észre, hogy egy kés van a sütőben, aminek a műanyag nyele teljesen leolvadt a sütő alsó, nem látható gázégőterében.

Hónapokig így sütötték a sütőben a “finomságokat”. Amikor készen lettünk és elmondtuk neki, hogy mi történhetett, elmondta, hogy régóta kereste azt a kést, mert az egyik kedvenc kése volt, de már lemondott róla, mert azt hitte, hogy valamikor véletlen kidobta a kukába valami mással összefogva. Nagyon megköszönte és azóta is rendszeresen kéri a sütő tisztítását, van amikor többször, mint évente 2x.

Egy másik történet:

Jártunk már úgy is, hogy beköltözésnél az új lakó kért egy alapos takarítást, mert nem érezte tisztának az új bérelt ingatlant. Amikor a sütőt takarítottuk neki, azt vettük észre, hogy a nehezen lemosható részeknél még habzott a zsíroldó, amit a lakás kiadása előtti takarításkor használtak, és érezhető volt a szaga is.

Ezért használunk mi a sütőtisztításnál minden ilyen esetben magasnyomású gőztisztítót, ami nem csak leszedi az odaégett zsírt, ételmaradékot, vagy a takarítószermaradványokat, de még a magas hőmérsékletű gőznek köszönhetően megöli az összes vírust, gombát, baktériumot is, amit a nehezen hozzáférhető részekből enélkül lehetetlen lenne kimosni, vagy kitakarítani.

Miért fontos a sütőtisztítás?

Azért is fontos a sütőtisztítás, mert egy piszkos sütő rossz irányban befolyásolja a benne sütött ételek ízét.

Az odaégett ételmaradékok nem csak esztétikai gondot jelentenek, de nem lesznek jó hatással a sütőben éppen sülő ételek ízére sem, és valljuk be nem egy koszos, zsíros sütő a legideálisabb az ételek elkészítésére. A ‘szénné égett’ ételmaradványok füstjének a belélegzése káros az egészségre, sőt legrosszabb esetben tüzet is okozhatnak.

Mint minden használati tárgyat, a sütőt is rendszeresen takarítani kell annak érdekében, hogy minél tovább jól működjön. Érdemes a sütőtisztítást legalább évente kétszer megtenni. A takarítása karbantartást is jelent, mert a felgyülemlett ételmaradékok és zsír rontják a sütő teljesítményét, és tönkre is tehetik azt.

Tudtad?

A Moppnál a takarítás mellé rendelhetsz sütőtisztítást is, így nem kell bajlódnod a sütő kitakarításával, és így kifogást sem kell keresned, hogy miért nincs kedved kitakarítani a sütőt. :) Nézd meg online az árajánlatunkat, és foglalj még ma!
online árajánlat banner blogba

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan lesz Egészségesen tiszta a sütőd,

egészséges sütőtisztítás

akkor kattints erre a képre

és látogass el a blog cikkünkre ahol részletesen leírjuk, hogy mi hogyan távolítunk el minden leragadt, odaégett, undorító, ragacsos és kellemetlen szagú ételmaradványt úgy, hogy nem hagyunk semmi káros tisztítószert a sütődben. Nem távolítjuk el a gombokról és a sütőről a jelzéseket, és a résekből is kitisztítjuk az odafagyott zsírt.

A sütővilágításod megint úgy fog világítani, mint amikor még új volt. Az üveg ragyogóan átlátszó lesz kívül belül. Emlékszel még az első sütésedre,  amikor bekapcsolva a világítást milyen öröm töltött el, hogy tisztán láthattad az éppen készülő sültet? Vagy süteményt, ami sütés közben egyre magasabbra nőtt, és aminek az illata bejárta az egész konyhát, majd az egész otthonodat, így ünnepi hangulatot teremtve?

Ha most nem olyan szép tiszta a sütőd, mint amikor megvetted, vagy csak úgy érzed, hogy ráférne egy alapos tisztítás és nincs kedved megcsinálni, mert nem ez a kedvenc elfoglaltságod. Vagy mert nem szereted belélegezni a zsíroldót és a bomló zsírszag elegyét, és undorítónak találod a sárgásbarna feloldott zsírban való tapicskolást. Vagy csak lenne más fontosabb dolgod is, de nem akarod tovább halogatni, akkor bízd ránk a sütőd tisztítását. Ja, és  még nem is beszéltem a konyhai szag/pára elszívóról.

Megcsináljuk helyetted úgy, hogy óvjuk a körülötte lévő bútort, falat, járólapot és a sütődet is! Kérd tőlünk extrába a takarításod mellé most!