A sütőben letapadt odaégett zsíros olajos ételmaradék nem csak esztétikai jelleggel romboló, de az egészségre is káros, nem is beszélve a sütő teljesítményén sem segít.

Ami azt jelenti, hogy a koszosabb sütő ronda, egészségtelen és többet is fogyaszt, akkor miért nem takarítod ki?

Erre is tudom a választ: azért mert a mai túlhajszolt világban a túlterhelt munkahelyen a sok túlóra után nem szeretnél otthon még keményebben dolgozni,… bár nem biztos hogy igazam van és magamból indulok ki! :)

Magamból és abból a kérdőívből amit közel 80 háziasszony töltött ki és megkérdőjelezhetetlenül az egyik kerülendő házimunka a takarítás tekintetében a sütő tisztítás, amit csak alátámasztott az a tény, hogy a takarítás helyett inkább pihenéssel töltenék a szegedi háziasszonyok a délutánokat és a hétvégéket, illetve egyéb szabadidős tevékenységgel.

Ezen eszeretnénk segíteni neked azzal, hogy pontosan leírom, hogy mire számíthatsz, ha a Mopptól rendelsz extrában sütőtisztítást a takarítás mellé.

Foglalás menete

3 fő részevan a sütő tisztításnak

1 Pára/szagelszívó

(letakarítjuk a felületét, ha rendszeres ügyfelünk leszel mindig tiszta lesz a szétszedését és a mélyebb takarítását csak a nagytakarítás során csináljuk)

Pára/szagelszívó

Tűzhely

(ált.takarítás során letakarítjuk és ha rendszeres ügyfelünk leszel mindig tiszta lesz a szétszedését és a mélyebb takarítását, mint a rácsokat, pogácsákat, ha van csak a nagytakarítás során csináljuk)

gáztűzhely

Sütő tisztítása, minek során a:

a.) belsejével foglalkozunk 

b.) az ajtajával 

c.) és a benne levő kiegészítőkkel(1 tepsi, oldalrácsok, ha van, és sütőrácsok)

Ezeket a dolgok lesznek tiszták

A sütő tisztításának a menete

A sütő tisztítás menete:

Ezeket a folyamatokat mi így csinálnánk meg neked, de ebből Te is meríthetsz ötletet vagy kaphatsz hozzá kedvet, hogy agadnak megcsináld. 

Ha így döntesz akkor:

Ez az öszetett sütőtisztítás ideje  kb.: 1+ óra hossza a sütö elkoszolódásának mértékétől függően ez lehet akár több is. Évente csináld meg minimum 2x, hogy ne legyen káros a család egészségére, de azzal nem ártasz, ha többször is megteszed ideális esetben negyedévente.

Tehát, ha 4x csinálod meg az nem válik sem a sütő sem a családod egészségének a rovására, persze függ attól is milyen gyakran használod a mai rohanó világban a saját sütődet.